Start
Händer nu
Om Fagered
Byalaget
Nöjessällskapet
Sockenbladet
Fagereds affär
Föreningar
Förskola & skola
BoendeFöretagKyrkan
Turism
Traditioner
KontaktGästbok
 
Välkommen till Fagered
 

 

   
 

Nästa-->>


.: Turism :.
   
 

Välkommen till Fagereds socken en spännande socken att upptäcka på egen hand eller tillsammans med andra!

Fagereds socken kan erbjuda mycket, allt ifrån avskildhet, lugn och ro till ett aktivt samhälle med mycket aktiviteter och arrangemang.

Fagered är ett varierat och naturskönt skogs-och åkerlandskap med många historiska minnesmärken präglar vår socken. Insjöbad och fiske är tillgängligt på många ställen och det finns goda möjligheter till fritids-historie-och naturupplevelser inom socknen.
 

 
Här kan du titta på Fagereds tuistbroschyr


Sevärdigheter:

Vårt gårdsmuseum i Höghult
För några år sedan när vi skulle städa våra uthus, hittade vi en hel del gamla saker, som t. ex. material och verktyg för tillverkning av "dritlar" (träkärl), ett vindkraftverk och allehanda träslevar, husgeråd m. m. Allt troligtvis tillverkat på gården under lång tid. Så vi började att plocka in alla sakerna i vårt s. k. brygghus som en gång iordningsställdes som undantagsstuga för förre ägarens farfar. Men där var snart fullt, och då fyllde vi vinden och verkstaden åkte ut och fylldes medslädar, åkvagn, harvar m. m.
Vägbeskrivning: Kör till Lia och följ vägvisaren ca 3 km mot Höghult. Öppet dagligen och då gärna efter telefonkontakt
+46(0)34638202.

Välkommen önskar
Inga-Lill med familj


Klicka på bilderna för att förstora!


Skateböke, en gammal torpstuga
En välbevarad gammal torpstuga. Du kan besöka denna stuga. Om du från Fagereds kyrka kör mot Fridhemsberg ca 100 m och där tar till höger och kör Västerängsvägen ca 1,5 km, genom gården Intorp så kommer du dit. Platsen är mycket naturskön och lämplig som utflyktsmål med kaffekorg.


Klicka på bild för att förstora
 

Funtaliden
Den gamla platsen för tillverkning av dopfuntar på 12-1300-talet är nu restaurerad i en första etapp. Våren 2010 fick taket över dopfuntsplatsen en ny beklädnad av träspån (s.k.sticketak).Läs mer här!


Klicka på bilderna för att förstora!

 

  Nästa-->>© Fagered.com